Erdoğan se retrage de la Summitul European

Liderul turc, care a fost reales duminică, era aşteptat să participe la această reuniune, care se vrea a fi o demonstraţie de solidaritate împotriva Rusiei.

3607 afișări
Imaginea articolului Erdoğan se retrage de la Summitul European

Erdoğan se retrage de la Summitul European

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan s-a retras în ultimul moment de la reuniunea masivă a liderilor europeni de joi. 
 
Liderul turc, care a câştigat alegerile duminică şi îşi va conduce ţara încă cinci ani, nu se va deplasa în Moldova pentru summitul de o zi, potrivit a trei oficiali implicaţi în pregătiri. 
 
Comunitatea Politică Europeană (CPE), un nou colectiv lansat în urma războiului Rusiei în Ucraina, este menită să reunească liderii europeni din afara UE. Peste 40 de lideri europeni vor fi prezenţi joi, inclusiv cei din toate cele 27 de ţări ale UE, plus ţări din afara UE, precum Marea Britanie şi Turcia, dar şi naţiunile din Balcanii de Vest, informează POLITICO
 
Reuniunea, care va avea loc în afara capitalei Moldovei, Chişinău, este al doilea summit organizat sub egida CPE, după reuniunea inaugurală de la Praga din octombrie anul trecut. 
 
Erdoğan a participat la acel summit din capitala cehă, dar a intrat în conflict cu omologul său grec Kyriakos Mitsotakis în timpul unei cine de la  sfârşitul summitului. 
 
Erdoğan, care a dominat politica Turciei timp de două decenii, a câştigat alegerile din ţară duminică, în ciuda unei coaliţii puternice a partidelor de opoziţie. 
 
Vineri, liderul în vârstă de 69 de ani este aşteptat să îşi anunţe noul cabinet, inaugurarea fiind programată pentru ziua următoare. 
 
Liderii europeni au început să sosească miercuri în capitala moldovenească Chişinău, înaintea summitului, care are loc într-un castel şi o cramă la 35 de kilometri de oraş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici