Erupţia vulcanului din Noua Zeelandă: Autorităţile anunţă că nu mai există „semne de viaţă” pe Insula Albă / Bilanţul morţilor

Poliţia din Noua Zeelandă a informat marţi că opt persoane sunt în continuare declarate dispărute după ce vulcanul aflat pe Insula Albă din Noua Zeelandă a erupt luni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3091 afișări
Imaginea articolului Erupţia vulcanului din Noua Zeelandă: Autorităţile anunţă că nu mai există „semne de viaţă” pe Insula Albă / Bilanţul morţilor

Opt persoane sunt în continuare dispărute în urma erupţiei vulcanului din Noua Zeelandă. Sursa FOTO: Profimedia Images

"Sunt de părere că pe insulă nu mai este nimeni care a supravieţuit", a declarat comisarul adjunct John Tims.

Autorităţile au informat de asemenea că vor demara o investigaţie în urma incidentului.

"Nivelul acestei tragedii este devastator", a declarat premierul Jacinda Ardern.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a mai spus că nu mai există niciun semn de viaţă pe Insula Albă, în urma erupţiei vulcanului, iar eforturile autorităţilor se concentrează acum pe „recuperare” şi pe „returnarea celor dragi”, imediat ce insula devine sigură din nou, potrivit BBC.

Treisprezece persoane sunt considerate decedate, cinci dintre acestea fiind deja confirmate. 

Există o şansă de 50% ca vulcanul să erupă din nou în următoarele 24 de ore, chiar dacă echipamentele de monitorizare au arătat o reducere a activităţii seismice, scrie The Guardian.

Poliţia a informat că 47 de persoane se aflau pe insulă în momentul în care vulcanul a erupt. 24 dintre aceştia din Australia, nouă din Statele Unite, cinci din Noua Zeelandă, patru din Germania, doi din China şi Marea Britanie şi unul din Malaysia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici