Eşec în faţa terorismului. Franţa a retras toate trupele din Mali

Franţa a anunţat luni că toate trupele sale care luptă împotriva militanţilor islamişti din Mali din 2013 au părăsit ţara, în urma unei decizii de retragere luate în februarie din cauza deteriorării relaţiilor dintre Paris şi Bamako.

10368 afișări
Imaginea articolului Eşec în faţa terorismului. Franţa a retras toate trupele din Mali

Franţa şi aliaţii săi militari au declarat atunci că, după aproape un deceniu de staţionare în Mali, luptând împotriva insurgenţilor islamişti din întreaga Africă de Vest, se vor muta în schimb în Niger.

"Din această dimineaţă... această redistribuire a fost efectivă odată cu plecarea din Mali a ultimului soldat francez din cadrul operaţiunii Barkhane", a transmis Palatul Elysee într-un comunicat.

"Franţa rămâne angajată în Sahel, în Golful Guineea şi în regiunea Lacului Ciad cu toţi partenerii angajaţi în favoarea stabilităţii şi a luptei împotriva terorismului", a precizat acesta.

Loviturile de stat din Mali, Ciad şi Burkina Faso au slăbit alianţele Franţei în fostele sale colonii, i-au încurajat pe jihadiştii care controlează suprafeţe mari de deşert şi mărăciniş şi au deschis uşa unei influenţe mai mari a Rusiei, conform Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici