Europarlamentar român, solicitare către Parlamentul European să intervină în procesul pentru Schengen

Europarlamentarul Eugen Tomac face un nou pas în procesul de aderare la Schengen, depiunând petiţia prin caree cere Parlamentului European să intervină, în calitate de reclamant privilegiat, în procesul deschis la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene.

2455 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar român, solicitare către Parlamentul European să intervină în procesul pentru Schengen

Europarlamentar român, solicitare către Parlamentul European să intervină în procesul pentru Schengen

Eugen Tomac a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, că a mai făcut un pas în demersul pe care l-a iniţiat la Curtea de Justiţie a UE în chestiunea Schengen.

„Am depus, la Bruxelles, petiţia prin care cerem Parlamentului European să intervină, în calitate de reclamant privilegiat, în procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Am depus, de asemenea, împreună cu documentele necesare, şi dovada celor peste 50.000 de semnături adunate în favoarea acestei iniţiative. Parlamentul European, în calitate de reclamant privilegiat, are forţa necesară pentru a ne ajuta să câştigăm acest proces atât de important pentru noi”, scrie europarlamentarul Eugen Tomac.

Acesta spune că nu a fost singur în acest demers, ci i-a avut alături, în mod simbolic, pe toţi cei peste 50.000 de români care au semnat petiţia, cărora le-a mulţumit.

„Le mulţumesc colegilor mei din Partidul Mişcarea Populară pentru efortul şi mobilizarea din ultimele luni. Îi mulţumesc şi colegului meu, europarlamentarului Vlad Botoş pentru că a fost ieri (joi - n.r.) alături de noi. România merită în Schengen şi sunt convins că vom reuşi să ne câştigăm acest drept ce ne-a fost refuzat timp de aproape 12 ani”, mai spune Eugen Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici