Evacuări şi nemulţumiri în vestul Marii Britanii din cauza inundaţiilor - FOTO

Zeci de locuitori din satele situate în comitatul Somerset au fost evacuaţi în urma inundaţiilor puternice care au avut loc în sud-vestul Marii Britanii, în timp ce noi precipitaţii sunt aşteptate în regiune la sfârşitul acestei săptămâni.

280 afișări
Imaginea articolului Evacuări şi nemulţumiri în vestul Marii Britanii din cauza inundaţiilor - FOTO

Evacuări şi nemulţumiri în vestul Marii Britanii din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Agenţiei pentru Mediu este aşteptat vineri în regiunea din Somerset Levels, unde au loc inundaţii de peste o lună, din cauza ploilor puternice, şi unde nemulţumirea este în creştere faţă de modul în care autorităţile au admnistrat criza apărută în urma intemperiilor.

În satele din Moorland, unde digurile ridicate pentru a opri apele nu mai fac faţă, aproape 140 de locuitori au fost evacuaţi cu ajutorul maşinilor armatei britanice.

De asemenea, militarii şi-au petrecut noaptea instalând saci de nisip în satul învecinat Athelney.

Locuitorii din Northmoor, Fordgate şi Saltmoor au primit, de asemenea, ordin de evacuare.

În perioada următoare nu este aşteptată o îmbuntăţire a condiţiilor meteorologice, în condiţiile în care agenţia meteorologică Met Office a emis alertă de ploi puternice şi vânturi violente până sâmbătă seara.

Modul în care autorităţile au gestionat criza a provocat nemulţumirea locuitorilor, care au criticat lipsa de coordonare între poliţie şi Agenţia pentru Mediu, dar şi faptul că nu au fost informaţi.

De asemenea, locuitorii consideră că amploarea inundaţiilor ar fi fost mai redusă dacă autorităţile ar fi dragat râurile din zonă.

Aproape 5.000 de locuinţe au fost în total afectate în urma inundaţiilor din sud-vestul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici