Evghenia Timoşenko: Mama mea trebuie operată de urgenţă de către medici germani

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko trebuie operată de urgenţă de către medici germani de la clinica berlineză Charite, care a constatat o deteriorare a stării sale de sănătate, a anunţat luni fiica opozantei, Evghenia.

508 afișări
Imaginea articolului Evghenia Timoşenko: Mama mea trebuie operată de urgenţă de către medici germani

Iulia Timosenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei vizite recente la colonia penitenciară de la Harkiv (est), unde Iulia Timoşenko ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de detenţie pentru abuz de putere, medicii germani au constatat că "starea de sănătate a mamei mele s-a deteriorat", a declarat Evghenia Timoşenko pentru jurnalişti.

"Ea are dureri recurente la spate, din cauza unei hernii, iar ei au recomandat o intervenţie chirurgicală" cât mai repede posibil, a adăugat Evghenia, citându-i pe medicii germani de la clinica berlineză Charite care urmăresc evoluţia stării de sănătate a Iuliei Timoşenko.

Încarcerată de aproape doi ani, Iulia Timoşenko, care a avut un rol semnificativ în "revoluţia portocalie", în 2004, din Ucraina, a fost transferată în mai 2012 la Spitalul Public din Harkiv, din cauza unei hernii de disc.

Iulia Timoşenko a fot examinată ultima dată de către medicii germani pe 21 iunie, a precizat Evghenia.

Ei nu au făcut niciun comentariu atunci, dar, după ce au examinat dosarul în Germania, "au propus efectuarea unei intervenţii chirurgicale cât mai repede posibil", a spus Evghenia.

La 21 iunie, Germania a propus ca Iulia Timoşenko să fie transferată pe teritoriul său pentru a primi îngrijiri medicale. Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a anunţat că negociază cu partenerii săi occidentali un eventual transfer în străinătate al fostului premier ucrainean.

Anul trecut, Germania a propus să o primească pe Timoşenko pentru a primi îngrijiri medicale, dar autorităţile ucrainene au respins propunerea, argumentând că legea nu prevedea această posibilitate pentru persoanele deţinute în Ucraina.

Opozanta, judecată, în prezent, pentru fraudă fiscală şi inculpată de complicitate la asasinarea unui deputat în 1996, denunţă o manevră politică a fostului său rival, Viktor Ianukovici, ales preşedinte în 2010, pentru a o îndepărta din politică pe principala sa rivală.

Anchetele lansate împotriva Iuliei Timoşenko au provocat o criză gravă între Ucraina şi Uniunea Europeană care vede motivaţii politice şi cere eliberarea opozantei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici