Explozia din centrul Budapestei, cauzată de o bombă artizanală plasată de un tânăr

Explozia din centrul Budapestei, în urma căreia au fost răniţi grav doi ofiţeri de poliţie, a fost cauzată de o bombă artizanală plasată de un tânar care este acum căutat autorităţi, potrivit poliţiei ungare, citată de agenţia de ştiri MTI.

5605 afișări
Imaginea articolului Explozia din centrul Budapestei, cauzată de o bombă artizanală plasată de un tânăr

Explozia din centrul Budapestei, cauzată de o bombă artizanală plasată de un tânăr

Delfgraţia a avut loc în centrul capitalei ungare în cursul serii de sâmbătă. Poliţia a închis zona şi a deschis o anchetă în acest caz.

Explozia a fost cauzată de detonarea unei bombe artizanale cu şrapnel, autorităţile fiind acum în căutarea unui suspect cu vârsta între 20 şi 25 de ani. Poliţia a anunţat că oferă o recompensă de 10 milioane de forinţi (32.600 de euro) pentru informaţii privind suspectul.

Karoly Papp, şeful poliţei naţionale ungare, a descris incidentul drept un caz de tentativă de omor, adăugând că nu există indicii că ar fi fost vorba de un atac comis de o organizaţie militantă străină, însă nu a exclus în totalitate această ipoteză, scrie Reuters online.

Atacul a vizat clar ofiţerii de poliţie, care în acel moment patrulau prin zonă, a adăugat Papp.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici