Explozie la un templu sunnit din Pakistan, soldată cu cel puţin 41 de morţi

Cel puţin 41 de persoane au murit, duminică, în urma unui dublu atentat sinucigaş comis la intrarea într-un templu din centrul Pakistanului.

20 afișări

Atacul i-a vizat pe pelerinii veniţi să se reculeagă în faţa mormântului lui Ahmed Sultan, sfânt sufit din secolul al XIII-lea, cunoscut şi sub numele de Sakhi Sarwar.

Templul se află în districtul Dera Ghazi Khan, unde se înregistrează o activitate intensă a talibanilor şi a altor grupări aliate cu aceştia.

"Doi atentatori sinucigaşi au detonat explozibilii pe care îi aveau asupra lor, în momentul în care poliţia a încercat să-i împiedice să intre în templu", a declarat Zahid Hussain Shah, reprezentant al poliţiei locale.

"Pentru moment, am confirmat 41 de victime", a adăugat el, precizând că mai mult de 70 de persoane au fost rănite.

Iniţial, autorităţile anunţaseră că o explozie produsă în exteriorul templului a provocat moartea a şase sau şapte persoane şi rănirea altor 30 - 50 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici