EXPLOZIE urmată de incendiu într-un complex petrochimic al companiei Shell

O explozie, urmată de incendiu, s-a produs marţi seara într-un complex petrochimic al gigantului anglo-olandez Shell, în Olanda, au anunţat autorităţile locale, precizând că în urma incidentului două persoane au fost rănite uşor.

286 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE urmată de incendiu într-un complex petrochimic al companiei Shell

Explozie urmată de incendiu într-un complex petrochimic al companiei Shell, în Olanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rănile lor sunt uşoare", au anunţat autorităţile regiunii Brabant, într-un mesaj postat pe contul lor de Twitter.

"Cei doi răniţi suferă de arsuri", a precizat Jac Klijs, primarul oraşului Moerdijk (vest), unde este situat complexul petrochimic al companiei Shell, la aproximativ 40 de kilometri distanţă sud-est de portul Rotterdam.

"Ei vor fi transportaţi la spital, pentru a li se oferi îngrijiri medicale şi cel mai probabil noaptea aceasta vor putea pleca deja acasă", a adăugat el, citat de agenţia de presă olandeză ANP.

Autorităţile au declarat că "explozia s-a produs exact în timpul unui schimb de echipă".

Cauzele incidentului nu sunt cunoscute.

Localnicii, citaţi de postul de radio Omroep Brabant, au relatat că au auzit "două detonări puternice", în jurul orei 22.45 (23.45, ora României) şi că s-au simţit ca "în timpul unui cutremur".

La scurt timp după anunţul privind existenţa unui incendiu, marţi, în jurul orei locale 23.00 (miercuri, 00.00, ora României), autorităţile locale au declarat că "focul îşi pierde din intensitate".

Totuşi, norul de fum care s-a ridicat deasupra complexului era vizibil la o distanţă de "câţiva kilometri", potrivit sursei citate.

Primarul oraşului Moerdijk a subliniat că fumul nu prezintă risc pentru populaţia din vecinătate, însă i-a îndemnat pe locuitori să ţină geamurile închise.

Traficul rutier şi maritim a fost suspendat în apropierea complexul pentrochimic.

La faţa locului au sosit mai multe maşini de pompieri.

Complexul petrochimic al Shell are o suprafaţă de 320 de hectare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici