Extrema dreaptă franceză îl felicită pe David Cameron pentru limitarea drepturilor imigranţilor

Principalul partid de extremă dreapta din Franţa l-a felicitat marţi pe premierul britanic David Cameron după anunţul acestuia privind introducerea unor restricţii în privinţa drepturilor imigranţilor în materie de ajutor pentru locuinţe, indemnizaţii de şomaj şi acces la sistemul de sănătate.

551 afișări
Imaginea articolului Extrema dreaptă franceză îl felicită pe David Cameron pentru limitarea drepturilor imigranţilor

David Cameron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Frontul Naţional salută discursul premierului britanic, care a spart tabuul costurilor insuportabile ale imigraţiei pentru naţiunile europene", scrie vicepreşedintele principalului partid de extremă dreapta din Franţa, Frontul Naţional, Louis Aliot, într-un comunicat.

"Într-un moment în care cifrele şomajului nu încetează să crească iar deficitele să se accentueze, trebuie puse în aplicare urgent măsuri de prioritate naţională la angajare, locuinţe sau ajutoare sociale şi sanitare", adaugă Aliot.

Luni, premierul britanic David Cameron şi-a exprimat speranţa, într-un discurs, că "accesul la serviciile publice cheie va fi ceva ce imigranţii vor trebui să câştige, nu un drept automat". Printre măsurile avute în vedere se numără o suspendare mai rapidă a ajutoarelor pentru şomeri sau alocarea locuinţelor imigranţilor care au locuit cel puţin doi ani în ţară.

FN promovează la rândul său prioritatea francezilor la locuinţe sociale sau locuri de muncă şi militează pentru suprimarea alocaţiilor familiale pentru familiile străine care vin din afara Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici