Familiile victimelor accidentului de la Smolensk vor merge în pelerinaj la locul catastrofei

Familiile victimelor accidentului de la Smolensk, din Rusia, vor merge la 10 octombrie, la şase luni după această catastrofă aeriană, "în pelerinaj" la locul prăbuşirii avionului prezidenţial polonez, unde au murit 96 de persoane, a anunţat marţi preşedinţia poloneză.

15 afișări
Imaginea articolului Familiile victimelor accidentului de la Smolensk vor merge în pelerinaj la locul catastrofei

Familiile victimelor accidentului de la Smolensk vor merge în pelerinaj la locul catastrofei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Familiile victimelor şi Prima Doamnă Anna Komorowska vor participa la o slujbă ecumenică la locul catastrofei", potrivit unui comunicat oficial.

Varşovia aşteaptă cu nerăbdare rezultatele anchetei desfăşurate în paralel de Rusia şi Polonia cu privire la cauzele accidentului avionului Tupolev 154, care îi transporta, la 10 aprilie, pe preşedintele Lech Kaczynski şi alţi oficiali de rang înalt polonezi.

Varşovia a ridicat tonul faţă de autorităţile ruse începând de săptămâna trecută, criticând în special condiţiile de protejare a epavei avionului prezidenţial aflată pe aerodromul din Smolensk.

Ministrul polonez al Justiţiei Krzysztof Kwiatkowski a cerut miercuri ca Rusia să restituie în cel mai scurt timp această epavă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici