Federica Mogherini îi recomandă lui Vladimir Putin o "schimbare radicală" de atitudine

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a declarat joi că aşteaptă o "schimbare radicală" de atitudine din partea preşedintelui rus, Vladimir Putin, notând că problemele financiare din Rusia "nu sunt o veste bună" pentru Europa.

253 afișări
Imaginea articolului Federica Mogherini îi recomandă lui Vladimir Putin o "schimbare radicală" de atitudine

Federica Mogherini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Putin şi liderii ruşi trebuie să analizeze în mod serios o schimbare radicală de atitudine faţă de restul lumii şi să treacă la o abordare cooperantă în privinţa crizelor actuale", a declarat Mogherini.

"Lumea nu a mai fost niciodată atât de periculoasă şi de dificilă cum este acum", crede Mogherini, pledând pentru o "relaţie constructivă" cu Rusia pentru confruntarea cu actualele crize, în principal cu cea din Ucraina.

"Trebuie să dezvoltăm o strategie solidă şi responsabilă cu Rusia", a adăugat Mogherini.

Criza financiară din Rusia, pe care Vladimir Putin a atribuit-o parţial sancţiunilor occidentale, "nu este o veste bună, nici pentru cetăţenii ruşi, nici pentru Ucraina, nici pentru Europa sau pentru restul lumii", a încheiat Mogherini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici