Financial Times: Ce pregăteşte China? În timp ce lumea e preocupată de coronavirus, statul asiatic pune la cale o ofensivă agresivă

  • Este cunoscută deja atitudinea trufaşă pe care o afişează China în raport cu cei care au opinii care contravin politicii sale, scrie Financial Times
  • Populaţia Chinei este îndemnată să-şi canalizeze furia provocată de coronavirus împotriva celor care se află dincolo de graniţele Chinei
  • Furia şi trufia Chinei ar putea reprezenta doi factori care să pună în pericol întreaga lume
4592 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Ce pregăteşte China? În timp ce lumea e preocupată de coronavirus, statul asiatic pune la cale o ofensivă agresivă

China

Ce pregăteşte China? De la Hong Kong în Taiwan şi din Marea Chinei de Sud până la graniţa cu India, Guvernul Chinei, condus de Xi Jinping pune la cale politici agresive, relatează Financial Times.
 
La Washington, Delhi, Tokyo, Canberra şi Londra cresc îngrijorările cu privire la modul Beijingului de a acţiona. Guvernul chinez se foloseşte de criza generată de coronavirus pentru a masca viitoarele acţiuni pe care vrea să le deruleze. Câtă vreme oamenii sunt atenţi la evoluţia pandemiei, nu vor mai fi atenţi la ceea ce fac autorităţile statului asiatic.
 
Occidentul este preocupat în acest moment cu protestele din SUA, însă asta nu înseamnă că trebuie să piardă din vedere estul Asiei. Este locul în care poate lua naştere o criză globală, iar consecinţele ar putea fi mai grave şi mai de durată decât cele cauzate de pandemie.
 
China, în prezent, este cea mai mare economie a lumii şi dispune de mai multe nave şi submarine decât SUA. Iar autorităţile din China dau dovadă de multă trufie şi paranoia, relatează Financial Times.
 
Xi Jinping s-a confruntat cu un număr foarte mare de acuzaţii de-a lungul ultimelor 12 luni, fiind considerat chiar responsabil de calamitatea globală numită COVID-19.
 
Înainte de izbucnirea pandemiei regimul de la Beijing estima că are nevoie de o creştere economică de 8% pe an pentru întreţinerea stabilităţii sociale, însă în momentul de faţă este pus în faţa unei crize economice de proporţii. În plus, ar putea avea de înfruntat şi un război comercial cu SUA.
 
Răspunsul Beijingului la cumulul de întâmplări nefericite este intensificarea apelului la naţionalism. Scopul este de a-i uni pe oameni împotriva ameninţărilor externe, pentru a canaliza această furie provocată de COVID-19 împotriva celor care se află dincolo de graniţele Chinei.
 
Totuşi, aceasta nu este o noutate, având în vedere că politica statului asiatic a funcţionat întotdeauna pe principiul „punerii la punct” a celor care deranjează.
 
Luând acest lucru în calcul, dar şi noile acuzaţii ce sunt aduse Chinei în prezent, criza de coronavirus şi legea securităţii naţionale, ni se arată o China paranoică şi furioasă. Lucru care sperie la nivel global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
xi jinping

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici