Firma care îl supraveghează pe Dominique Strauss-Kahn l-a monitorizat şi pe Bernard Madoff

Firma care îl supraveghează la domiciliu pe Dominique Strauss-Kahn s-a ocupat şi de monitorizarea escrocului Bernard Madoff în 2008, informează ziarul Le Figaro.

90 afișări
Imaginea articolului Firma care îl supraveghează pe Dominique Strauss-Kahn l-a monitorizat şi pe Bernard Madoff

Firma care îl supraveghează pe Dominique Strauss-Kahn (Foto) l-a monitorizat şi pe Bernard Madoff (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Justiţia americană nu ar fi acceptat să încredinţeze monitorizarea lui Dominique Strauss-Kahn oricărei firme de securitate. Pentru această misiune a fost recomandată firma privată Stroz Friedberg, specializată în combaterea infracţionalităţii cibernetice. În 2008, aceeaşi firmă l-a monitorizat pe Bernard Madoff, înainte ca acesta să fie condamnat la 150 de ani de detenţie pentru o fraudă financiară uriaşă.

Înfiinţată în 2000, firma Stroz Friedberg, care are 11 filiale în Statele Unite, este lider mondial în combaterea activităţilor de infracţionalitate informatică. Compania de securitate este condusă de Edward Stroz, un fost agent FBI, şi de Eric Friedberg, un fost asistent al procurorului din New York, începând din ce în ce mai mult să supravegheze şi persoane consemnate la domiciliu.

Dominique Strauss-Kahn locuieşte temporar în apartamentul din New York în care a fost plasat temporar în arest la domiciliu. Apartamentul de la numărul 71 de pe Broadway, situat în apropiere de Ground Zero, una dintre ţintele atacurilor din 11 septembrie 2001, nu este cel în care fostul director al FMI va aştepta urmările epopeei judiciare care s-a deschis odată cu inculparea sa pentru infracţiuni de natură sexuală. Acesta i-a fost furnizat vineri seara "pentru câteva zile" de compania de securitate desemnată să îl supravegheze, în aşteptarea instalării sale într-un alt apartament.

Strauss-Kahn este acuzat că ar fi agresat-o sexual pe o cameristă a Hotelului Sofitel din Manhattan. Membrii juriului care a decis punerea sub acuzare oficială a fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn au reţinut împotriva acestuia şapte capete de acuzare care se referă la tentativă de viol, agresiune sexuală, sechestrare şi alte infracţiuni de natură sexuală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici