Focarele de infecţie cu noua tulpină de coronavirus vor fi marcate cu altă culoare pe harta Europei

  • Comisia Europeană propune adăugarea culoarea ”roşu închis” în zonele cu noua tulpină
  • Călătoriile vor fi restricţionate, cu excepţia lucrătorilor care asigură circulaţia mărfurilor
  • De la începutul pandemiei, au murit deja 400.000 de oameni
1046 afișări
Imaginea articolului Focarele de infecţie cu noua tulpină de coronavirus vor fi marcate cu altă culoare pe harta Europei

Focarele de infecţie cu noua tulpină de coronavirus vor fi marcate cu altă culoare pe harta Europei

Comisia Europeană a propus ca toate cele 27 de state membre să impună mai multe restricţii de călătorie, astfel încât să contracareze răspândirea noilor tulpini de coronavirus.

În acelaşi timp, trebuie asigurată o bună circulaţie a bunurilor şi lucrătorilor în spaţiul comunitar.

Chiar dacă Europa este în plină campanie de vaccinare, Comisia le cere statelor membre să testeze cât mai mult şi să impună carantină pentru cei ce călătoresc.

A fost adăugată şi o nouă culoare, pe lângă cele care delimitează zonele verzi, galbene şi roşii.

„Comisia recomandă să fie luate măsuri în două direcţii. În primul rând, Comisia propune adăugarea unei noi culori, şi anume roşu închis (vişiniu) la harta cu codurile de culori care este publicată săptămânal. Acest lucru va reflecta nivelul ridicat de infectări cu noile variante de coronavirus şi va fi aplicat în zonele în care notificările la 14 zile privind rata infectării este mai mare de 500. Aşadar, este vorba despre o nouă categorie, o nouă zonă cu o culoare nouă, roşu închis”, a declarat Didier Reynders, comisarul European pentru Justiţie.

Peste 400.000 de cetăţeni europeni au murit deja din cauza virusului, de la începutul pandemiei şi până în prezent. Toate călătoriile ne-esenţiale sunt descurajate.

Mai mult, Comisia propune ca toţi cetăţenii din afara blocului comunitar, care călătoresc în statele membre să fie testaţi la plecare, la sosire şi să fie obligaţi să stea în carantină 14 zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici