FOCURI DE ARMĂ în aeroportul din Los Angeles. Cel puţin şapte persoane au fost rănite, iar un agent de securitate a fost UCIS. Presupusul autor al atacului, arestat - FOTO, VIDEO

Focuri de armă au fost auzite, vineri, în aeroportul internaţional din Los Angeles, unul dintre terminale fiind evacuat, relatează CNN. Cel puţin şapte persoane au fost rănite prin împuşcare, iar un agent de securitate a fost ucis, în timp ce presupusul autor al atacului a fost arestat.

1274 afișări
Imaginea articolului FOCURI DE ARMĂ în aeroportul din Los Angeles. Cel puţin şapte persoane au fost rănite, iar un agent de securitate a fost UCIS. Presupusul autor al atacului, arestat - FOTO, VIDEO

FOCURI DE ARMĂ în aeroportul din Los Angeles. Cel puţin şapte persoane au fost rănite, iar un agent de securitate a fost UCIS. Presupusul autor al atacului a fost arestat - FOTO, VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE Presupusul autor al incidentului armat de pe aeroportul din Los Angeles a acţionat singur - poliţie

Presupusul atacator care a deschis focul vineri în aeroportul internaţional din Los Angeles (LAX), de pe coasta de vest a Statelor Unite, provocând mai mulţi răniţi, a acţionat singur, a declarat poliţia, transmite AFP.

"La ora actuală, credem că este vorba de un atacator izolat" şi "este singura persoană armată din acest incident", a declarat şeful poliţiei aeroportului, Patrick Gannon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Agenţia americană de securitate a transporturilor (TSA) a confirmat într-un comunicat că persoana decedată era unul dintre angajaţii săi.

"Mai mulţi ofiţeri ai TSA ua fost răniţi, dintre care unul mortal", a precizat agenţia.

Şeful pompierilor, James Featherstone, a precizat anterior că şapte persoane au fost rănite şi că şase dintre ele au fost transportate la spital.

Conform Los Angeles Times, atacatorul ar fi şi el un agent al TSA. Un martor l-a descris ca un bărbat alb cu vârsta între 18 şi 25 de ani.

Gannon a precizat că atacatorul a intrat în terminalul 3 al aeroportului în jurul orei 9:20 (18:20, ora României) şi a scos o armă automată dintr-un rucsac înainte de a deschide focul.

Apoi a intrat în zona de control a aeroportului, unde a continuat să tragă asupra pasagerilor.

Ulterior el a fost urmărit de poliţie prin terminal şi a fost rănit de ofiţeri înainte de a fi arestat.

Zborurile cu plecarea de pe LAX au fost puternic perturbate iar întârzieri importante sunt prevăzute "de-a lungul zilei", a declarat un responsabil al aeroportului.

UPDATE Cel puţin şapte răniţi în incidentul armat de la aeroportul din Los Angeles - poliţie

Cel puţin şapte persoane au fost rănite în incidentul armat produs vineri pe aeroportul din Los Angeles, anunţă poliţia americană, citată de CNN, însă, potrivit unor surse citate de presa americană, unul dintre răniţi, un agent de securitate, a murit din cauza rănilor suferite.

Poliţia a confirmat că presupusul autor al atacului armat produs pe aeroportul din Los Angeles a fost arestat şi este rănit, după ce a deschis focul la un punct de îmbarcare, rănind un agent al Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor.

Agentul rănit în incident a decedat ulterior, au declarat surse citate de CNN, însă informaţia nu a fost confirmată de poliţie.

UPDATE Un agent de securitate a fost ucis în atacul comis la aeroportul din Los Angeles - surse

Un agent de securitate de la aeroportul din Los Angeles a murit după ce a fost împuşcat în incidentul armat produs vineri, anunţă surse citate de CNN.

UPDATE Presupusul autor al atacului comis pe aeroportul din Los Angeles a fost arestat

Presupusul autor al atacului armat produs pe aeroportul din Los Angeles a fost arestat şi este rănit, după ce a deschis focul la un punct de îmbarcare, rănind un agent de securitate, relatează CNN.

UPDATE Mai multe persoane au fost rănite în incidentul armat produs pe aeroportul din Los Angeles - CNN

Mai multe persoane au fost rănite prin împuşcare în incidentul armat produs vineri în Aeroportul internaţional din Los Angeles, relatează CNN.

Poliţia a intervenit, vineri, în incinta Aeroportului Internaţional din Los Angeles (LAX), unde au fost auzite focuri de armă.

Potrivit postului KCAL/KCBS, incidentul a avut loc în Terminalul 3 al aeroportului, care a fost evacuat.

Conform postului tv CBS2, un bărbat care avea o armă automată a deschis focul la un punct de îmbarcare, în jurul orei 9.30 (19.30, ora României), după care a fost împuşcat de agenţi ai serviciilor de securitate.

Toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul din Los Angeles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici