Focuri de armă la Hong Kong: Un tânăr care a sărit în apărarea unui protestatar a fost împuşcat de un poliţist - FOTO, VIDEO

Poliţia din Hong Kong a început luni dimineaţă să tragă focuri de armă împotriva protestatarilor, împuşcând un tânăr de 21 de ani, ca urmare a intensificării nivelului de violenţă din cadrul demonstraţiilor de stradă pro-democraţie, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

2444 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă la Hong Kong: Un tânăr care a sărit în apărarea unui protestatar a fost împuşcat de un poliţist - FOTO, VIDEO

Protestatar din Hong Kong, împuşcat de forţele de ordine

Forţele de poliţie responsabile cu asigurarea ordinii în cadrul protestelor din Hong Kong, care persistă de şase luni, au împuşcat cel puţin un manifestant, trăgând un glonţ în pieptul acestuia. Conform martorilor de la faţa locului, focuri de armă au fost trase şi ulterior împuşcării tânărului, fără a fi înregistrate alte victime.

Confrom surselor locale, forţele de ordine, aflate în coliziune cu un alt protestatar, au tras trei focuri de armă în ceilalţi manifestanţi cu scopul contracara mişcarea de protest, unul dintre acestea rănindu-l pe tânărul de 21 de ani care nu era înarmat.

În comunicatul emis de poliţia locală, aceasta nu au oferit informaţii legate de incident, însă a semnalat efectele pe care „protestatarii radicali” le determină, „cauzând obstrucţionări severe traficului”, după ce aceştia au implantat numeroase baricade în oraş.

Conform surselor locale de ştiri, tânărul în vârstă de 21 de ani a suferit o intervenţie chirurgicală în urma împuşcăturii, iar starea lui este stabilă. Potrivit altor surse locale, acesta încă se află în stare critică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici