Forţele Navale SUA au difuzat înregistrarea video a incidentului cu avioanele ruse în Marea Baltică - VIDEO/FOTO

Forţele Navale americane au difuzat, joi, o înregistrare video care surprinde apropierea a două avioane de vânătoare ruse de distrugătorul USS Donald Cook, în Marea Baltică.

6526 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale SUA au difuzat înregistrarea video a incidentului cu avioanele ruse în Marea Baltică - VIDEO/FOTO

Forţele Navale SUA au difuzat înregistrarea video a incidentului cu avioanele ruse în Marea Baltică - VIDEO

Două avioane de vânătoare ruse s-au apropiat în mod agresiv, de mai multe ori în ultimele zile, de distrugătorul american USS Donald Cook, în Marea Baltică, acuză oficiali din cadrul Departamentului Apărării din Statele Unite. Cele două avioane de tip Suhoi Su-24 au survolat la joasă altitudine distrugătorul american Donald Cook, apropiindu-se la câteva zeci de metri de nava americană.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, nava militară americană se îndrepta spre o bază navală rusă de pe litoralul Mării Baltice în momentul în care a fost interceptată de avioanele ruse. "În momentul în care a fost observat distrugătorul, avioanele l-au evitat, prin respectarea tuturor procedurilor de siguranţă. Ca să fim sinceri, nu înţelegem reacţia nervoasă a colegilor noştri americani", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. "Se poate observa clar în imagini că piloţii ruşi au executat o manevră de evitare şi îndepărtare de distrugător, respectând toate procedurile de siguranţă în apele internaţionale", a spus oficialul rus.

Un oficial de la Pentagon a catalogat manevrele avioanelor ruse drept "nesigure" şi "lipsite de profesionalism".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici