Fost reporter de la News of the World care a făcut dezvăluiri despre interceptări, găsit mort

Fostul reporter de la News of the World Sean Hoare, primul jurnalist identificat care a afirmat că fostul redactor-şef adjunct al tabloidului Andy Coulson ştia despre interceptările efectuate de personalul său, a fost găsit mort, relatează The Guardian, în ediţia electronică de luni.

604 afișări
Imaginea articolului Fost reporter de la News of the World care a făcut dezvăluiri despre interceptări, găsit mort

Fost reporter de la News of the World care a făcut dezvăluiri despre interceptări, găsit mort (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hoare, care a lucrat la publicaţiile The Sun şi News of the World cu Coulson, înainte de a fi demis pentru probleme cu drogurile şi băutura, ar fi fost găsit mort la casa sa din Watford.

Poliţia din Hertfordshire nu a confirmat identitatea acestuia. "Astăzi (luni), la ora 10.40, poliţia a fost chemată în Langley Road, Watford, în urma preocupărilor privind starea unui bărbat care locuia la o adresă de pe această stradă. După sosirea poliţiei şi a ambulanţei la proprietate, a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Bărbatul a fost declarat mort la faţa locului, în scurt timp", a informat poliţia într-un comunicat.

"Decesul este considerat în prezent ca neexplicat, dar nu suspect. Investigaţiile poliţiei privind acest incident continuă", potrivit comunicatului.

Hoare a făcut pentru prima dată dezvăluirile într-o anchetă a cotidianului american New York Times privind acuzaţiile de interceptări de la News of the World. El a declarat că Andy Coulson nu numai că ştia de interceptări, dar şi-a încurajat personalul să intercepteze convorbirile telefonice ale unor celebrităţi pentru a obţine exclusivităţi.

Ulterior, el a declarat pentru BBC că editorul său de la acea vreme, Coulson, i-a cerut personal să intercepteze convorbiri. Săptămâna trecută, el a declarat pentru New York Times că reporteri de la News of the World puteau folosi tehnologie destinată poliţiei pentru a localiza persoane utilizând semnalul de la telefoanele lor mobile, în schimbul unor plăţi pentru ofiţeri de poliţie.

Coulson a demisionat în 2007 de la tabloid şi a devenit ulterior directorul de comunicare al actualului premier britanic David Cameron, post pe care l-a abandonat în ianuarie din cauza acestui scandal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici