Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, a declarat că a revenit în ţară. Autorităţile din Georgia neagă

  • Fostul lider georgian a declarat că s-a întors acasă, cu toate că este ameninţat cu închisoarea
  • Mihail Saakaşvili este în exil din 2013, iar din 2015 nu mai este cetăţean georgian
  • Autorităţile georgiene neagă întoarcerea fostului şef de stat, pe care îl acuză că şi-a falsificat revenirea
358 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, a declarat că a revenit în ţară. Autorităţile din Georgia neagă

Sursa foto: profimedia

Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili a declarat vineri că s-a întors în Georgia, în condiţiile în care autorităţile locale abia aşteaptă să îl aresteze. Saakaşvili i-a îndemnat pe cetăţeni să voteze cu opoziţia la alegerile din acest week-end.

"Toată lumea trebuie să meargă la vot şi să voteze, iar pe 3 octombrie trebuie să umplem Piaţa Libertăţii. Dacă sunt 100 de mii de oameni, nimeni nu ne poate învinge", a declarat fostul lider.

Mihail Saakaşvili se află în exil din 2013, atunci când a fost acuzat că a falsificat alegerile iar din 2015 i-a fost retrasă cetăţenia georgiană. Fostul preşedinte consideră că acuzaţiile aduse împotriva sunt motivate politic.

Autorităţile georgiene neagă întoarcerea lui Saakaşvili şi îl acuză pe acesta că şi-a falsificat revenirea pentru a câştiga influenţă politică, relatează Reuters.

"Toate imaginile video vehiculate de Saakaşvili din Batumi pe timp de noapte sunt false”, s-au rezumat să declare oficialii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici