Fostul şef al securităţii din Mexic, inculpat pentru că a primit o mită uriaşă de la „El Chapo”

Fostul şef al forţelor de securitate mexicane a fost inculpat de un tribunal din New York sub acuzaţia că a acceptat o avere drept mită de la Joaquin „El Chapo” Guzman, şeful faimosului cartel din Sinaloa pentru a-l lăsa să opereze fără probleme în Mexic, relatează Associated Press.

3175 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al securităţii din Mexic, inculpat pentru că a primit o mită uriaşă de la „El Chapo”

Fostul şef al securităţii din Mexic, inculpat pentru că a primit o mită uriaşă de la El Chapo. Sursa FOTO: Profimedia Images

Genaro Garcia Luna, de 51 de ani, a fost acuzat de instanţa federală din Brooklyn pentru complot la trafic de cocaină şi declaraţii false.

Garcia Luna, rezident în Florida, a fost arestat luni de agenţii federali din Dallas, unde a avut o primă înfăţişare în instanţă marţi după-amiază. El a renunţat la dreptul său la o audiere pentru a-i stabili identitatea şi va rămâne în arest în aşteptarea unei audieri pentru cauţiune pe 17 decembrie.

Procurorii din Brooklyn au declarat că vor solicita mutarea lui Garcia Luna la New York, unde El Chapo s-a confruntat cu un proces în 2018. Juraţii au ascultat mărturia fostului membru al cartelului Jesus Zambada care a declarat că el personal i-a plătit pe ascuns cel puţin 6 milioane de dolari lui Garcia Luna, în numele fratelui său mai mare şi şefaul cartelului, Ismael „El Mayo” Zambada.

Banii au fost livraţi în timpul a două întâlniri într-un restaurant din Mexic, între începutul anului 2005 şi sfârşitul anului 2007, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici