FOTO VIDEO Cel puţin un mort şi patru răniţi, în urma unui accident feroviar în Luxemburg

Cel puţin o persoană a decedat, iar alte patru au fost rănite, în urma coliziunii între un tren de călători şi un marfar în zona oraşului Bettembourg din sudul Luxemburgului, a anunţat poliţia, relatează The Associated Press.

354 afișări
Imaginea articolului FOTO VIDEO Cel puţin un mort şi patru răniţi, în urma unui accident feroviar în Luxemburg

FOTO Cel puţin un mort şi patru răniţi, în urma unui accident feroviar în Luxemburg

Mai multe persoane au rămas blocate în interiorul unui vagon de pasageri serios avariat, iar imaginile de la locul incidentului relevă faptul că mai multe vagoane au deraiat.

Coliziunea între cele două trenuri a avut loc marţi dimineaţa între Bettembourg (Luxemburg) şi Zoufftgen (Franţa), relatează cotidianul Luxemburger Wort pe pagina electronică.

Potrivit informaţiilor oferite de poliţie şi societatea feroviară de transport călători din Luxemburg (CFL), dintre cei patru răniţi, doi sunt în stare gravă şi sunt în continuare prinşi între fiarele contorsionate.

Autorităţile din Luxemburg au mai comunicat că trenul de pasageri se îndrepta spre Franţa, în timp ce marfarul se îndrepta spre staţia de triaj de la Bettembourg.

Ministrul Infrastructurii din Luxemburg, Francois Bausch, a refuzat să facă speculaţii în ceea ce priveşte cauzele accidentului, însă a declarat că echipele de anchetă sunt deja la locul incidentului pentru a inspecta locul.

În urma coliziunii, circulaţia trenurilor pe ruta feroviară între Luxemburg şi Thionville va fi suspendată pentru o perioadă de 48 de ore. 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici