Fragmente din cutiile negre ale avionului prăbuşit la Smolensk, descifrate de experţi polonezi

Experţii polonezi au descifrat noi fragmente de conversaţie înregistrate de cutiile negre ale avionului prăbuşit la Smolensk la 10 aprilie, într-un accident soldat cu moartea preşedintelui polonez şi a celorlalte 95 de persoane aflate la bord, relatează Radio Polonia în pagina online.

17 afișări
Imaginea articolului Fragmente din cutiile negre ale avionului prăbuşit la Smolensk, descifrate de experţi polonezi

Fragmente din cutiile negre ale avionului prăbuşit la Smolensk, descifrate de experţi polonezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Procurorul general Andrzej Seremet a discutat cu reprezentanţii Institutului de Investigaţii din Cracovia. Experţii (polonezi) care lucrează la caz au reuşit să înţeleagă unele cuvinte care nu au putut fi descifrate de echipa de experţi ruşi. Este fără îndoială un pas înainte. Potrivit informaţiilor pe care le deţine Seremet, raportul de monitorizare va fi finalizat la sfârşitul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie cel târziu", a declarat purtătorul de cuvânt al procurorului general.

Înregistrările cutiilor negre au fost examinate iniţial de experţi din Rusia, unde ancheta privind cauzele accidentului aviatic de la Smolensk este încă în curs de desfăşurare.

Avionul prezidenţial Tupolev TU-154 s-a prăbuşit la Smolensk la 10 aprilie, provocând moartea celor 96 de persoane aflate la bord, inclusiv a preşedintelui polonez Lech Kaczynski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici