Înregistrările avionului polonez prăbuşit la Smolensk sugerează că pilotul era supus presiunilor

Stenogramele extrase din înregistrările cutiilor negre ale avionului prezidenţial polonez prăbuşit la Smolensk sugerează că pilotul era supus presiunilor, informează site-ul postului Radio Polonia.

31 afișări
Imaginea articolului Înregistrările avionului polonez prăbuşit la Smolensk sugerează că pilotul era supus presiunilor

Înregistrările avionului polonez prăbuşit la Smolensk sugerează că pilotul era supus presiunilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă nu aterizăm, mă va omorî", afirma, potrivit stenogramei, pilotul Arkadiusz Protasiuk cu câteva secunde înainte de prăbuşire. Contextul în care pilotul avionului prezidenţial a făcut această declaraţie nu se cunoaşte.

Imediat după accident, presa a speculat că preşedintele polonez Lech Kaczynski sau anturajul său, în special generalul Eugeniusz Blasik, comandantul Forţelor Aeriene, le-ar fi ordonat piloţilor să aterizeze în pofida condiţiilor meteo nefavorabile şi avertismentelor turnului de control.

Avionul prezidenţial polonez, la bordul căruia se aflau 96 de persoane, inclusiv Lech Kaczynski, s-a prăbuşit pe 10 aprilie, în condiţii de ceaţă, înainte de aterizarea pe aeroportul din Smolensk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici