Francezii îşi predau la poliţie armele fără permis

Posesorii francezi de arme de foc şi-au predat armele la punctele de colectare ale poliţiei din întreaga ţară în această săptămână, în cadrul unei campanii de strângere a armelor de foc fără licenţă, deseori moşteniri care zac în poduri sau sunt uitate în dulapuri, scrie Reuters.

597 afișări
Imaginea articolului Francezii îşi predau la poliţie armele fără permis

Francezii îşi predau la poliţie armele fără permis

Deţinerea de arme de foc în Franţa nu este nici pe departe la fel de răspândită ca în Statele Unite, de exemplu, iar infracţiunile cu arme de foc sunt relativ rare, însă Franţa doreşte să limiteze numărul de arme de foc deţinute ilegal - până la şase milioane, potrivit estimărilor autorităţilor.

Puşti, pistoale, muniţii, chiar şi cuţite şi grenade, au fost predate în 300 de puncte de colectare din Franţa de la începutul campaniei Ministerului de Interne, la 25 noiembrie.

Cei care aduc armele nu riscă nicio sancţiune. Ei pot fie să le înregistreze, fie să le lase la poliţie.

Până miercuri, 65.000 de arme de foc fuseseră predate, împreună cu 1,6 milioane de gloanţe şi alte proiectile.

"Această campanie are loc pentru a-i ajuta pe francezi să predea aceste obiecte care sunt destul de incomode pentru majoritatea", a declarat comandantul poliţiei, Florence Gavello, la punctul de colectare din Nisa. "Când vorbim cu ei, sunt destul de fericiţi că ... scapă de ele".

Campania se încheie vineri, după care armele colectate vor fi fie predate muzeelor, fie distruse.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
arme,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici