Franţa: 6.000 de persoane, evacuate pentru dezamorsarea unei bombe din al Doilea Război Mondial

O bombă datând din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, găsită la sfârşitul lui ianuarie la Boulogne-Billancourt, în apropiere de Paris, a fost dezamorsată duminică, determinând evacuarea a 6.000 de locuitori.

16 afișări

Cele 6.000 de persoane care locuiesc pe o rază de 400 de metri în jurul dispozitivului exploziv au fost evacuate în cursul dimineţii, dar spre după-amiază s-au putut întoarce la locuinţele lor.

"S-a petrecut foarte bine. Nu a fost o explozie puternică, asta este important", a declarat Denis Lamotte, şeful departamentului pirotehnic al prefecturii de poliţie din Paris, la încheierea operaţiunii.

Dispozitivul, o bombă englezească de 500 de kilograme "era în stare excelentă", a precizat Lamotte.

După neutralizare, bomba va fi "stocată la est de Paris", apoi va fi "distrusă prin explozie pe un teren militar", a explicat echipa de pirotehnişti.

Bomba a fost descoperită la 27 ianuarie în timpul lucrărilor la un şantier, pe fostele terenuri ale constructorului de automobile Renault din Boulogne (sud-vest de Paris).

Uzinele Regiei Renault au fost bombardare în mai multe reprize în 1942 şi 1943 de aviaţia aliată deoarece producea motoare de maşini sub controlul germanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici