Franţa amână din nou livrarea primei nave Mistral comandată de Rusia

Franţa a decis amânarea "până la noi ordine" a livrării primei nave Mistral comandată de Rusia, pe fondul crizei ucrainene, relatează AFP.

1023 afișări
Imaginea articolului Franţa amână din nou livrarea primei nave Mistral comandată de Rusia

Franţa amână din nou livrarea primei nave Mistral comandată de Rusia

"Preşedintele François Hollande consideră că situaţia actuală din estul Ucrainei nu permite livrarea navei, astfel că transferul a fost suspendat până la noi ordine", a comunicat Palatul Elysée.

"Deocamdată, Rusia nu va acţiona în judecată Franţa. Vom aştepta cu prudenţă", a reacţionat Iuri Borisov, adjunctul ministrului rus al Apărării.

Prima navă Mistral, Vladivostok, urma să fie transferată Rusiei la jumătatea lunii noiembrie, în virtutea contractului de 1,2 miliarde de euro semnat în iunie 2011 între Moscova şi constructorul naval DCNS.

Pe fondul crizei din Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică, în principal Statele Unite, au cerut amânarea predării navelor Mistral.

În ultimele săptămâni, Francois Hollande a insistat pentru aplicarea în totalitate a armistiţiului din estul Ucrainei.

"Condiţiile pentru predarea navelor nu sunt întrunite, din motive evidente", a explicat şi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici