Franţa va crea un fişier cu datele biometrice pentru a combate furtul de identitate

Parlamentul francez a adoptat marţi o lege controversată menită să lupte împotriva uzurpării identităţii, instaurând un fişier cu datele biometrice ale tuturor francezilor.

839 afișări
Imaginea articolului Franţa va crea un fişier cu datele biometrice pentru a combate furtul de identitate

Franţa va crea un fişier cu datele biometrice pentru a combate furtul de identitate(Imagine: Shutterstock)

Noua lege, împotriva căreia socialiştii vor sesiza Consiliul Constituţional, implementează o carte de identitate biometrică, care va fi ataşată unui fişier centralizat, pentru a lupta împotriva fenomenului uzurpării identităţii, care a afectat 15.000 de persoane în 2009, conform deputatului de dreapta Eric Ciotti.

Noua carte de identitate va avea două cipuri electronice.

Primul va conţine toate datele biometrice ale unui individ (stare civilă, adresă, statură, culoarea ochilor, amprente digitale etc).

Cel de-al doilea, facultativ, va servi drept semnătură electronică pe Internet pentru schimburi comerciale şi administrative.

Propunerea a făcut obiectul unui conflict între Senat şi majoritatea de dreapta din Adunarea Naţională, privind natura legăturii care trebuie să existe între datele biometrice înscrise în noua carte de identitate şi cele centralizate în fişierul general al tuturor francezilor.

Adunarea Naţională, susţinută de Guvern, a apărat o "legătură puternică", pe care în final a adoptat-o.

Senatul, care a avertizat asupra riscurilor pentru libertăţi în cazul unui fişier generalizat, susţinea o "legătură slabă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici