Furtuna Gloria a făcut 6 morţi în Spania. Mallorca, lovită de valuri uriaşe. Costa Brava s-a umplut de spumă. VIDEO

Numărul persoanelor care au decedat în Spania în urma furtunii Gloria a ajuns la şase, după ce forţele de intervenţie au descoperit două cadavre, relatează La Vanguardia. Gloriarămâne una dintre cele grave furtuni maritime din vestul Mării Mediterane.

4890 afișări
Imaginea articolului Furtuna Gloria a făcut 6 morţi în Spania. Mallorca, lovită de valuri uriaşe. Costa Brava s-a umplut de spumă. VIDEO

Şase persoane au murit în Spania în urma furtunii Gloria

Unul dintre cadavre a fost descoperit sub ruinele unei clădiri din provincia Alicante, care s-a prăbuşit din cauza furtunii, iar pompierii informează că se aşteaptă să descopere mai multe cadavre sub dărâmături. Autorităţile au mai informat că cinci persoane sunt date dispărute, iar forţele de intervenţie continuă căutările.

Imagini cu insula Mallorca lovită de valuri uriaşe s-au viralizat. Un fenomen inedit s-a petrecut şi în Costa Brava, unde localnicii au fost filmaţi în spumă marină, până la brâu pe străzi. 

Gloria este una dintre cele mai puternice furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns până la zece metri înălţime în unele zone din Marea Balearelor, care mărgineşte regiunea spaniolă Catalonia şi insulele Baleare.

Aproximativ 220.000 de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de câteva ore, potrivit serviciilor de urgenţă. De asemenea, autostrada AP7 dintre Franţa şi Spania a fost blocată în zona frontierei din cauza ninsorii, iar circulaţia pe mai multe căi ferate a fost suspendată.

Furtuna a început de marţi să afecteze şi sudul Franţei, unde aproximativ 1.000 de persoane din regiunea Pyrenees-Orientales au rămas fără energie electrică.  În zona deltei fluviului Ebru, apa sărată a inundat 30 de kilometri de culture de orez, iar pagubele se anunţă imense.

Şase sate din departamentul Pyrénées-Orientales, aflat în sudul Franţei, au primit ordin de evacuare din cauza furtunii Gloria, anunţă postul BFMTV. În urma ploilor, râul Agly, care traversează un bazin cu 30.000 de locuitori, a fost plasat sub cod roşu de inundaţii. Decizia a fost luată după ce râul a atins cota de alertă de 6,68 metri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici