GAFĂ a purtătorului de cuvânt al lui George Bush senior: A transmis condoleanţe sud-africanilor pentru "moartea" lui Nelson Mandela

George Bush senior a prezentat duminică, într-un comunicat, condoleanţe sud-africanilor pentru moartea lui Nelson Mandela, iar câteva minute mai târziu purtătorul său de cuvânt a prezentat scuze pentru că trimis printr-o eroare aceste declaraţii.

2012 afișări
Imaginea articolului GAFĂ a purtătorului de cuvânt al lui George Bush senior: A transmis condoleanţe sud-africanilor pentru "moartea" lui Nelson Mandela

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Barbara (soţia fostului preşedinte) şi cu mine plângem moartea unuia dintre cei care credea cel mai mult în libertate, pe care am avut privilegiul să îl cunoaştem", scria al 41-lea preşedinte american în acest comunicat, ajuns în redacţii după anunţul privind revenirea lui Nelson Mandela - aflat în continuare în stare critică - la locuinţa sa de la Johannesburg, unde urmează să continue să primească îngrijiri.

"Era un om cu un curaj impresionant, care a schimbat cursul istoriei în ţara sa", îl saluta Bush-tatăl, prezentând condoleanţe "familiei şi compatrioţilor" fostului preşedinte sud-african.

Într-un mesaj postat pe Twitter, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte american Jim McGrath s-a pierdut rapid în scuze, explicând că a trimis comunicatul "după ce l-a citit greşit", un titlu din The Washinton Post. "Este o eroare idioată din partea mea. Îmi cer scuze tuturor", scrie el.

"A fost în întregime vina mea, ci nu o eroare a familiei Bush", a mai scris McGrath pe contul său, @jgm41.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici