Gafă la Francois Hollande: Scrisoarea de felicitare trimisă lui Obama, formulată greşit

Scrisoarea de felicitare pe care preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a trimis-o lui Barack Obama conţine o expresie incorectă, devenind un subiect de comentarii pe site-urile de socializare.

1098 afișări
Imaginea articolului Gafă la Francois Hollande: Scrisoarea de felicitare trimisă lui Obama, formulată greşit

Gafă la Francois Hollande: Scrisoarea de felicitare trimisă lui Obama, formulată greşit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În scrisoarea publicată de Palatul Elysée, preşedintele Franţei semnează cu sintagma "friendly, François Hollande", deşi corect ar fi fost "friendly yours" ("cu prietenie, Hollande").

În ianuarie 2010, Nicolas Sarkozy devenise sursă de glume pe Internet după ce, pentru că ploua, îi spusese lui Hillary Clinton "sorry for the time" ("îmi pare rău pentru timp") în loc de "sorry for the weather" ("îmi pare rău pentru vreme").

François Hollande i-a trimis miercuri dimineaţă o scrisoare de felicitare lui Barack Obama, pentru victoria acestuia în scrutinul prezidenţial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici