General (r) Ben Hodges: Rusia ar putea decide să lanseze o invazie în România, dacă SUA retrage trupele din Germania

  • Retragerea trupelor americane din Germania reprezintă un risc pentru Europa
  • Rusia, cea mai mare ameninţare la securitatea României
  • Trump a ordonat Pentagonului să retragă o treime dintre militarii americani staţionaţi în Germania
50436 afișări
Imaginea articolului General (r) Ben Hodges: Rusia ar putea decide să lanseze o invazie în România, dacă SUA retrage trupele din Germania

General (r) Ben Hodges: Rusia ar putea decide să lanseze o invazie în România, dacă SUA retrage trupele din Germania

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges, care a comandat forţele terestre americane din Europa, a avertizat, duminică, în cadrul unui interviu pentru The Times, că retragerea forţelor americane din Germania reprezintă un risc la adresa securităţii Europei, conform Rador.

„Dacă Kremlinul consideră că ţările NATO nu sunt solidare, ar putea încuraja Rusia să lanseze o invazie asupra României sau ţărilor baltice”, a declarat generalul american.

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges a realizat, de curând, în cadrul Institutul de cercetare CEPA (Center for European Policy Analysis) o strategie pentru flancul estic al NATO, intitulată: ONE FLANK, ONE THREAT, ONE PRESENCE unde a considerat că acţiunile Rusia sunt cea mai mare ameninţare la adresa securităţii României.

Referitor la acţiunile viitoare ale Kremlinului, generalul american a spus că Rusia are dorinţa să controleze Nordul Mării Negre şi anticipează că „Odesa este în meniu la un moment dat, ceea ce înseamnă că şi Moldova este în calea ei”.

Citeşte continuarea în Monitorul Apărării...


 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici