Generalul Akin Ozturk a recunoscut că a coordonat complotul din Turcia

Generalul Akin Ozturk, fost comandant al Forţelor Aeriene turce, a recunoscut că a coordonat tentativa de lovitură de stat din Turcia, susţin autorităţile turce, conform agenţiei de ştiri Anadolu.

45848 afișări
Imaginea articolului Generalul Akin Ozturk a recunoscut că a coordonat complotul din Turcia

Generalul Akin Ozturk a recunoscut că a coordonat complotul din Turcia (Imagine: Twitter)

Generalul Akin Ozturk a fost citat afirmând în faţa anchetatorilor că a acţionat "cu intenţia de a organiza o lovitură de stat", potrivit BBC News online.

Imagini publicate de agenţia Anadolu arată că generalul Akin Ozturk are răni în zona feţei şi a pieptului.

Nu este clar în ce condiţii a fost obţinută mărturia generalului Akin Ozturk. Anterior, el negase orice implicare în tentativa de lovitură de stat soldată cu aproximativ 300 de morţi, explicând că a încercat să o blocheze.

Akın Öztürk, în vârstă de 64 de ani, este un general cu patru stele şi a fost comandant al Forţelor Aeriene turce până pe 4 august 2015. Ozturk era şi membru al Consiliului Militar Suprem.

Conform autorităţilor turce, bilanţul loviturii de stat din 15 iulie variază între 265 şi 308 morţi, inclusiv peste 100 de persoane implicate în complot.

Peste 7.500 de persoane suspectate de implicare în lovitura de stat, în principal militari, au fost arestate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici