Generalul spaniol Alfonso Armada, condamnat pentru tentativa de lovitură de stat din 1981, a murit

Fostul general Alfonso Armada, unul dintre principalii condamnaţi pentru tentativa de lovitură de stat de la 23 februarie 1981 în Spania, a decedat duminică, la vârsta de 93 de ani, potrivit familiei sale, citate de presa spaniolă.

427 afișări
Imaginea articolului Generalul spaniol Alfonso Armada, condamnat pentru tentativa de lovitură de stat din 1981, a murit

Alfonso Armada (Imagine: diariocordoba.com)

Condamnat la 30 de ani de închisoare în 1983, pentru participare la complotul pucist, în cursul căruia colonelul din cadrul Gărzii Civile Antonio Tejero i-a sechestrat pe deputaţii spanioli în hemiciclu, Armada a fost graţiat în 1988 din motive medicale.

Fostul general a fost unul dintre ofiţerii condamnaţi la 30 de ani de închisoare, alături de Tejero şi fostul general Jaime Milans del Bosch.

Alfonso Armada, care locuia în Galicia (nord-vest), a negat că a fost organizatorul tentativei de lovitură de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici