Germania nu vrea garanţii comune la nivelul UE pentru credite destinate reconstrucţiei Ucrainei

Guvernul Olaf Scholz a anunţat vineri, cu ocazia reuniunii Grupului G7, că nu este favorabil propunerii privind garantarea în comun la nivelul Uniunii Europene a creditelor pentru reconstrucţia Ucrainei.

504 afișări
Imaginea articolului Germania nu vrea garanţii comune la nivelul UE pentru credite destinate reconstrucţiei Ucrainei

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a declarat la reuniunea G7 din Germania că Berlinul nu susţine planul de garantare în comun la nivelul UE a unei linii de creditare pentru reconstrucţia Ucraniei, informează cotidianul Le Monde.

Comisia Europeană a anunţat că intenţionează să propună împrumuturi acordate Kievului garantate de toate statele membre ale Uniunii Europene, după modelul planului de relansare economică post-pandemie.

Naţiunile din Grupul G7 au anunţat, vineri, angajamente de 19,8 miliarde de dolari (18,7 miliarde de euro) pentru susţinerea sistemului financiar din Ucraina, conform Preşedinţiei germane a organizaţiei.

Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, a afirmat marţi că Statele Unite aşteaptă contribuţii financiare semnificative din partea Uniunii Europene, a Marii Britanii, Canadei şi Japoniei, pentru a susţine financiar Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici