Germania şi Austria avertizează Statele Unite să evite ingerinţele în sectorul energetic al UE

Germania şi Austria au avertizat, joi, Administraţia Donald Trump să nu se implice în sectorul energetic al Uniunii Europene, în contextul unor noi sancţiuni americane care ar putea afecta un gazoduct european construit împreună cu Rusia.

1918 afișări
Imaginea articolului Germania şi Austria avertizează Statele Unite să evite ingerinţele în sectorul energetic al UE

Germania şi Austria avertizează Statele Unite să evite ingerinţele în sectorul energetic al UE

"Sectorul energetic al Europei este un domeniu al Europei, nu al Statelor Unite ale Americii", au transmis, într-un comunicat comun, Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, şi Christian Kern, cancelarul Austriei, relatează site-urile Politico.eu şi Worldoil.com.

În centrul criticilor este proiectul gazoductului Nord Stream 2, în valoare de miliarde de dolari, din Rusia spre Germania, care, într-o anumită măsură, ar putea intra în concurenţă cu exporturile de gaz lichefiat din Statele Unite spre Europa.

Senatul Statelor Unite s-a pronunţat miercuri în favoarea impunerii de noi sancţiuni Rusiei din cauza presupuselor ingerinţe ale Moscovei în scrutinul prezidenţial american. Proiectul Nord Stream 2 va avea "efecte negative asupra securităţii energetice a Uniunii Europene şi asupra reformelor din Ucraina", argumentează Senatul SUA.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege privind sancţiunile trebuie promulgat de preşedintele Donald Trump.

"Sancţiunile politice nu pot fi utilizate ca instrumente economice. A ameninţa companii din Germania, Austria şi din alte ţări cu impunerea de penalităţi pe piaţa americană dacă participă la proiecte de genul Nord Stream 2 cu Rusia sau dacă le finanţează introduce elemente noi, negative, în relaţiile ruso-americane", atrag atenţia Sigmar Gabriel şi Christian Kern.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici