Germania va lua o hotărâre privind suplimentare efectivelor după conferinţa privind Afganistanul

Germania a reiterat miercuri, după anunţul preşedintelui american, Barack Obama, referitor la trimiterea de efective suplimentare în Afganistan, că nicio decizie nu va fi luată până la sfârşitul lui ianuarie.

13 afișări
Imaginea articolului Germania va lua o hotărâre privind suplimentare efectivelor după conferinţa privind Afganistanul

Germania va lua o hotărâre privind suplimentare efectivelor după conferinţa privind Afganistanul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Înaintea conferinţei privind Afganistanul şi a discuţiilor strategice care vor avea loc în cadrul acestei conferinţe, o dezbatere referitoare la suplimentarea trupelor şi la participarea germană nu este nici pertinentă, nici necesară", a declarat ministrul german de Externe, Guido Westerwelle.

"Este vorba de a stabili obiectivele şi o strategie şi apoi de văzut ce instrumente sunt la dispoziţie pentru a le îndeplini", a adăugat el.

Cancelarul Angela Merkel a făcut marţi o declaraţie în acest sens, înainte de discursul lui Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici