Grecia vrea să "prevină producerea unei fracturi" între UE şi Rusia din cauza crizei din Ucraina

Noul Guvern grec vrea să "prevină producerea unei fracturi" între UE şi Rusia, a declarat joi ministrul grec al Afacerilor Externe, Nikos Kotzias, la sosirea la o reuniune de criză a UE pe tema Ucrainei.

365 afișări
Imaginea articolului Grecia vrea să "prevină producerea unei fracturi" între UE şi Rusia din cauza crizei din Ucraina

Grecia vrea să "prevină producerea unei fracturi" între UE şi Rusia din cauza crizei din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grecia lucrează la restaurarea păcii şi stabilităţii în Ucraina şi, în acelaşi timp, la prevenirea producerii unei fracturi între UE şi Rusia", a afirmat Kotzias, aflat la prima sa deplasare de la nominalizarea, marţi, în această funcţie.

"Trebuie să negociez", a adăugat el ca răspuns faţă de jurnaliştii care îl întrebau dacă Grecia intenţionează să blocheze adoptarea unor sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei după intensificarea violenţelor în estul Ucrainei.

Potrivit unui proiect de concluzii, cei 28 de membri urmează să decidă extinderea listei negre a persoanelor sancţionate pentru implicare în conflictul din Ucraina.

Ţările membre vor decide, de asemenea, reînnoirea cel puţin până în septembrie a primei serii de sancţiuni vizând separatiştii ucraineni şi oficialii ruşi pentru implicarea lor în conflict.

Intenţiile Guvernului grec de stânga al lui Alexis Tsipras sunt scrutate atent având în vedere simpatiile proruse atribuite noii echipe.

"Cred că prima mişcare a noului Guvern grec va fi să distrugă unitatea UE", a apreciat ministrul lituanian, Linas Linkevicius, susţinător al unei linii foarte dure faţă de Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici