GREVĂ a controlorilor de trafic din Franţa: Transportul aerian va fi afectat

Perturbări sunt aşteptate marţi în transportul aerian cu plecare din Paris şi din sudul Franţei, în urma unui apel la grevă lansat de sindicatele controlorilor de trafic, a anunţat, luni, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC).

278 afișări
Imaginea articolului GREVĂ a controlorilor de trafic din Franţa: Transportul aerian va fi afectat

GREVĂ a controlorilor de trafic din Franţa: Transportul aerian va fi afectat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile a cerut companiilor o reducere cu 20 la sută a zborurilor de pe aeroporturile din sudul Franţei şi spre mai multe destinaţii cu plecare din Paris.

Deşi 75 la sută din zboruri vor fi asigurate, zborurile "spre sudul Franţei, Spaniei, Portugaliei, Marocului, Tunisiei şi Algeriei cu plecare din regiunea Paris" vor fi diminuate la 20 la sută, a anunţat DGAC.

Unsa-ICNA, cel de-al treilea sindicat ca mărime al controlorilor de trafic francezi, a lansat un apel la grev pentru perioada 24-29 iunie în semn de protest faţă de nivelul finanţării acordat navigaţiei aeriene pentru perioada 2015-2019.

Franţa urmează să prezinte până la 30 iunie la Bruxelles planul de finanţare pentru următorii cinci ani destinat navigaţiei aeriene, însă sindicatul Unsa-ICNA consideră că acesta este insuficient. La finalul negocierilor din weekend, sindicatul SNCTA afirmă că a obţinut alocări suplimentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici