Grupul OPEC+ reduce producţia de petrol, în pofida solicitărilor SUA

Grupul OPEC+ a decis, miercuri, reducerea semnificativă a producţiei de petrol, ceea ce va conduce la diminuarea aprovizionării pe o piaţă tensionată deja, în pofida solicitărilor Washingtonului, care a criticat decizia.

546 afișări
Imaginea articolului Grupul OPEC+ reduce producţia de petrol, în pofida solicitărilor SUA

Sursa foto: MediafaxFoto

Arabia Saudită, liderul de facto al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a anunţat că reducerea cu două milioane de barili pe zi a producţiei de petrol, reprezentând 2% din volumul mondial, este necesară pentru a răspunde majorărilor dobânzilor de referinţă în Occident şi scăderii activităţilor economice.

Arabia Saudită a respins criticile că s-ar ralia acţiunilor Rusiei, naţiune care face parte din grupul OPEC+, de a genera creşterea preţurilor la produse petroliere şi a acuzat Occidentul, conform agenţiei Reuters, că este condus adesea de "aroganţa avuţiei" când critică astfel de acţiuni.

Administraţia SUA a anunţat că preşedintele Joseph Biden analizează oportunitatea de a pune la dispoziţie stocuri suplimentare de petrol din rezervele strategice pentru a obţine scăderea preţurilor.

"Preşedintele este dezamăgit de hotărârea cu perspective înguste a OPEC+ de a reduce volumul producţiei de petrol în timp ce economia mondială continuă să se confrunte cu impactul negativ al invaziei preşedintelui Putin în Ucraina", a reacţionat Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici