Grupul terorist Stat Islamic a trimis forţe suplimentare în jurul oraşului sirian Kobane

Organizaţia teroristă Stat Islamic a trimis efective suplimentare în jurul oraşului sirian Kobane, aflat la frontiera cu Turcia, în eforturile de a-l ocupa în totalitate, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

630 afișări
Imaginea articolului Grupul terorist Stat Islamic a trimis forţe suplimentare în jurul oraşului sirian Kobane

Grupul terorist Stat Islamic a trimis forţe suplimentare în jurul oraşului sirian Kobane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost trimişi combatanţi suplimentari, muniţie şi echipamente" din provinciile Alep şi Raqa, precizează OSDO.

Grupul terorist sunnit deţine controlul a jumătate din oraşul Kobane şi încearcă să obţină cât mai mult teren în această zonă strategică situată la frontiera dintre Siria şi Turcia.

Organizaţia teroristă Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". În ultimele săptămâni, teroriştii sunniţi au intensificat atacurile asupra oraşului Kobane, cu populaţie majoritar kurdă.

O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici