Guvernul britanic vrea un index al stării fizice şi psihice a cetăţenilor săi

Guvernul britanic intenţionează să măsoare starea psihică şi fizică a cetăţenilor săi şi să devină astfel una dintre cele cinci ţări care monitorizează oficial starea de spirit a populaţiei, relatează The Guardian, în ediţia electronică de luni.

65 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic vrea un index al stării fizice şi psihice a cetăţenilor săi

Guvernul britanic vrea un index al stării fizice şi psihice a cetăţenilor săi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 25 noiembrie, Guvernul va cere statisticianului independent Jil Matheson să adauge noi întrebări celor incluse în sondajele existente până cel mai devreme în primăvară. Premierul britanic, David Cameron, susţine că vrea să introducă eventualele rezultate în procesul de luare a deciziilor guvernamentale pe viitor.

"Scopul este să se producă un set de date actualizat", care să fie publicat cu o frecvenţă ce urmează să fie decisă şi care să "evalueze starea psihică şi fizică a persoanelor care locuiesc în Marea Britanie", a declarat o sursă guvernamentală.

Guvernul efectuează deja sondaje cu privire la gradul de sactisfacţie faţă de nivelul de trai al cetăţenilor, dar experţii susţin că inovaţia este că noile teste vor conţine întrebări mai subiective, iar eşantionul va fi mai extins.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat anul trecut că intenţionează să includă fericirea şi bunăstarea în măsurarea progresului economic în Franţa. Statisticienii canadieni efectuează, de asemenea, sondaje despre starea de spirit a cetăţenilor, dar acestea nu sunt incluse în datele oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici