Guvernul bulgar pregăteşte CONCEDIERI MASIVE

Guvernul socialist din Bulgaria pregăteşte concedierea a 40.000 de funcţionari publici, reprezentând 10% din total, potrivit unei scrisori a ministrului de Finanţe Petar Ciobanov adresată unor miniştri şi şefi de instituţii.

753 afișări
Imaginea articolului Guvernul bulgar pregăteşte CONCEDIERI MASIVE

Guvernul bulgar pregăteşte CONCEDIERI MASIVE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ciobanov cere miniştrilor şi directorilor de instituţii să îşi coordoneze eforturile de pregătire a bugetului de stat pentru 2014, ţinând seama că estimările lor trebuie să includă o reducere de personal de 10%, relatează Novinite.

Premierul Plamen Oreşarski şi Ministerul de Finanţe au confirmat informaţia să circa 40.000 de angajaţi publici vor fi concediaţi.

Potrivit unei informaţii neoficiale, mai multe structuri administrative mari vor fi exceptate de la restructurare.

Concedierile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar programul ca începe, cel mai probabil, la 1 decembrie, în Codul Muncii fiind stipulat un preaviz de o lună.

Termenul până la care ministerele trebuie să prezinte propuneri de restructurare ministrului de Finanţe este 16 octombrie.

Între timp, sindicatele au anunţat că în rândul funcionarilor publici au apărut tensiuni, îngrijorare şi zvonuri, odată cu aflarea veştii legate de reducerea numărului de angajaţi. Sindicatele au avertizat totodată că vor organiza greve şi demonstraţii, pentru contestarea deciziei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici