Guvernul francez intenţionează să interzică găzduirea WikiLeaks în servere din Franţa

Ministrul francez al Economiei informatizate, Eric Besson, intenţionează să interzică găzduirea site-ului WikiLeaks în Franţa, afirmând că portalul fondat de Julian Assange pune în pericol "persoanele protejate de secretul diplomatic", anunţă surse oficiale.

12 afișări
Imaginea articolului Guvernul francez intenţionează să interzică găzduirea WikiLeaks în servere din Franţa

Guvernul francez intenţionează să interzică găzduirea WikiLeaks în servere din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

WikiLeaks, care a început să publice de duminică telegrame diplomatice americane, este găzduit în nordul Franţei de serverul OVH.

Besson a anunţat că a cerut Consiliului General al Industriei, Energiei şi Tehnologiei (CGIET) să îi prezinte cât mai rapid mijloacele pentru a pune capăt găzduirii WikiLeaks în Franţa.

"Această situaţie nu este acceptabilă. Franţa nu poate găzdui site-uri care încalcă secretul relaţiilor diplomatice şi pun în pericol persoane protejate de secretul diplomatic", precizează Besson.

"Nu putem găzdui site-uri care comit infracţiuni, respinse de alte ţări din cauza atingerilor aduse drepturilor fundamentale", subliniază Besson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici