Guvernul Italiei este favorabil înfiinţării unei armate europene comune

Guvernul italian este "foarte favorabil" constituirii unei armate europene comune, care ar scoate Uniunea Europeană din poziţia actuală de "consumator de securitate", declară ministrul italian de Externe, Franco Frattini.

13 afișări
Imaginea articolului Guvernul Italiei este favorabil înfiinţării unei armate europene comune

Miinistrul italian de Externe, Franco Frattini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu personal, premierul Silvio Berlusconi şi Guvernul suntem foarte favorabili creării unei armate europene comune", declară şeful diplomaţiei italiene, citat de agenţia ANSA.

Constituirea unei armate "ar permite Europei să nu fie doar un consumator de securitate în detrimentul altora, ci un producător de securitate", adaugă Frattini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici