Guvernul ungar va putea crea noi taxe pentru a plăti eventuale amenzi de la UE

Parlamentul ungar a votat vineri o lege care autorizează Guvernul să creeze măsuri fiscale pentru a plăti eventuale amenzi ale Curţii Europene de Justiţie.

191 afișări
Imaginea articolului Guvernul ungar va putea crea noi taxe pentru a plăti eventuale amenzi de la UE

Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această lege a fost votată datorită majorităţii de două treimi de care dispune în Parlament partidul premierului conservator ungar Viktor Orban, Fidesz, şi va fi înscrisă în noua Constituţie care va intra în vigoare la 1 ianuarie.

Măsurile fiscale "vor putea fi plătite, evident, de oricine", a precizat Janos Lazar, liderul grupului parlamentar al Fidesz.

Parlamentul a votat în favoarea acestei legi, care va rămâne în vigoare până când datoria publică a ţării va ajunge sub pragul de 50 la sută din Produsul Internt Brut (PIB).

Premierul ungar, Viktor Orban, a înfiinţat deja, pentru a-şi atinge obiectivele de reducere a deficitului, o "taxă de criză" în sectoarele energiei, băncii şi telecomunicaţiilor în octombrie 2010, ceea ce i-a adus numeroase critici din partea Uniunii Europene.

Introdusă în octombrie 2010, această taxă de 6,5 la sută din cifra de afaceri a operatorilor de telecomunicaţii este vărsată la bugetul central al statului, lucru pe care Bruxelles-ul îl consideră incompatibil cu drepul european. Ea aduce 61 de miliarde de forinţi (209 milioane de euro) pe an.

Dacă Budapesta nu se conformează cererii UE, cazul va ajunge în faţa Curţii Europene de Justiţie de la Luxembourg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici