Hagel: Sper într-o cooperare SUA, Polonia şi România, după modelul unităţii aeriene americane din Lask

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat, miercuri, la Constanţa, că speră într-o cooperare între SUA, Polonia şi România, pe modelul detaşamentului de aviaţie american de la baza poloneză Lask, un hub regional pentru exerciţii şi antrenamente multinaţionale.

298 afișări
Imaginea articolului Hagel: Sper într-o cooperare SUA, Polonia şi România, după modelul unităţii aeriene americane din Lask

Chuck Hagel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aşa cum i-am spus ministrului (Apărării, Mircea Duşă - n.r.), Statele Unite intenţionează să lucreze în continuare cu România în vederea întăririi capabilităţiilor aviaţiei sale militare. După ce am văzut rezultatele detaşamentului de aviaţie american din Polonia, sper să începem o cooperare similară între SUA, Polonia şi România", a precizat Chuck Hagel.

Detaşamentul de aviaţie american a fost activat la baza aeriană Lask din sud-vestul Poloniei în noiembrie 2012, fiind prima prezenţă militară permanentă a SUA pe tărâm polonez.

Prezenţa detaşamentului a permis transformarea bazei Lask într-un hub regional pentru exerciţii şi antrenamente multinaţionale.

Acesta este format din 10 membri ai aviaţiei militare americane, printre care un instructor de zbor pentru piloţii de C-130 Hercules şi F-16 Fighting Falcon.

În fiecare an fiscal, aici au loc în jur de patru antrenamente, prin rotaţie, un antrenament durând în jur de două săptămâni.

Aflat într-o vizită în România, şeful Pentagonului, Chuck Hagel, s-a întâlnit, joi, cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici