Hamza ben Laden, supranumit "prinţul încoronat al terorii", ar fi supravieţuit raidului american

Unul dintre fiii lui Osama ben Laden, Hamza, în vârstă de 19 ani şi supranumit "prinţul încoronat al terorii", ar fi reuşit să se sustragă raidului efectuat de forţele americane asupra complexului din Abbottabad al liderului Al-Qaida.

525 afișări
Imaginea articolului Hamza ben Laden, supranumit "prinţul încoronat al terorii", ar fi supravieţuit raidului american

Hamza ben Laden, supranumit "prinţul încoronat al terorii", ar fi supravieţuit raidului american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia potrivit căreia Hamza ar fi reuşit să scape a apărut în timpul interogării celor trei soţii ale lui ben Laden de către anchetatorii pakistanezi, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

ABC News anunţa marţi, citând oficiali pakistanezi, că unul dintre fiii liderului terorist nu a mai fost văzut de la momentul raidului, dar sursele respective nu au confirmat care dintre ei. Un alt fiu, în vârstă de 22 de ani, Khalid, a fost confirmat mort de armata americană. El ar fi unul dintre cei care apar în fotografiile realizate după raid şi publicate de Reuters săptămâna trecută.

Iniţial, Casa Albă a declarat că Hamza ar fi mort, deşi nu se ştie cu certitudine dacă era în casă în momentul raidului. Potrivit ABC, mama lui se află printre cele trei văduve deţinute de serviciile de informaţii pakistaneze, şi ar fi Khairiah Sabar, care s-a căsătorit cu ben Laden în 1985.

Hamza, considerat succesorul tatălui său şi supranumit în trecut "prinţul încoronat al terorii", ar fi fost implicat în uciderea liderului pakistanez Benazir Bhutto.

El a apărut de cel puţin două ori în înregistrările video de propagandă ale lui ben Laden, dintre care una a fost difuzată în 2001 şi realizată la nunta unuia dintre fraţii lui, Mohammed.

Hamza apare aici îmbrăcat în haine de luptă şi citeşte un poem dedicat acţiunilor tatălui său. "Avertizez Statele Unite că poporul său va avea de înfruntat consecinţe îngrozitoare dacă îl vor vâna pe tatăl meu. Lupta împotriva americanilor este baza credinţei", afirmă un pasaj.

În 2005, când avea 15 ani, el apare într-un film de promovare a jihadului realizat în zona tribală din Pakistan, de la graniţa cu Afganistanul. El poartă o armă automată de asalt şi tocmai ar fi participat la o luptă împotriva forţelor de securitate pakistaneze.

Vocea lui apare şi într-o înregistrare video difuzată la împlinirea a trei ani de atacurile din Londra, din 7 iulie, cerând distrugerea Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei şi Danemarcei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici