Harris: SUA îşi reafirmă angajamentul de a apăra Filipine

  • Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris reafirmă angajamentul ţării sale de a proteja Filipine
  • Promisiunea a fost făcută în contextul vizitei sale oficiale la Manila
  • În cursul zilei de luni se va întâlni cu preşedintele Ferdinand Marcos Jr. pentru a discuta chestiuni administrative
1179 afișări
Imaginea articolului Harris: SUA îşi reafirmă angajamentul de a apăra Filipine

Sursa foto: Profimedia

Vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris a călătorit în Filipine pentru a reafirma angajamentul ţării sale de a apăra naţiunea insulară asiatică în cazul unei agresiuni străine.

„Vicepreşedintele va sublinia angajamentul nostru de a susţine regulile şi normele internaţionale, deoarece recunoaştem impactul pe care acest lucru îl are asupra vieţii şi mijloacelor de trai din Filipine”, a declarat un memmbru al delegaţiei SUA.

Oficialul american se va îtâlni în cursul zilei de luni cu preşedintele Ferdinand Marcos Jr. pentru a stabili toate detaliile modalităţii de sprijin.

Beijingul revendică unele teritorii din apele Palawan şi o mare parte din Marea Chinei de Sud, citând hărţile istorice proprii ale Chinei. Cu toate acestea, hotărârea din 2016 a unui tribunal de arbitraj de la Haga a spus că pretenţiile chineze nu au o bază legală, oferind o victorie pentru Manila. Dar Filipine nu a reuşit să aplice hotărârea şi de atunci a depus sute de proteste împotriva a ceea ce ea numeşte invadarea şi hărţuirea din partea pazei de coastă a Chinei şi a vastei sale flote de pescuit.

Pe lângă cooperarea în materie de securitate, vizita îşi propune să consolideze parteneriatul Washingtonului cu Filipine într-o serie de probleme, inclusiv în ceea ce priveşte acţiunea climatică, cooperarea nucleară şi securitatea alimentară, economia digitală şi cooperarea în domeniul sănătăţii şi maritim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici