Harry, a doua zi consecutiv la tribunal în procesul cu tabloidele britanice

Prinţul Harry se întoarce miercuri la Înalta Curte din Londra pentru a doua zi de interogatorii cu privire la afirmaţiile sale potrivit cărora tabloidele britanice l-au vizat prin hărţuire telefonică şi alte comportamente ilegale, potrivit Reuters.

605 afișări
Imaginea articolului Harry, a doua zi consecutiv la tribunal în procesul cu tabloidele britanice

Harry, a doua zi consecutiv la tribunal în procesul cu tabloidele britanice

Prinţul Harry, care a devenit marţi primul membru al familiei regale britanice de rang înalt care a apărut în boxa martorilor în mai bine de un secol, a declarat că presa i-a distrus relaţiile şi că el crede că mass-media britanică şi guvernul au atins „fundul sacului”.

Marţi, el s-a confruntat aproape cinci ore cu interogatoriul din partea lui Andrew Green, avocatul Mirror Group Newspapers, editorul publicaţiilor Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People, pe care el şi alte 100 de persoane îl dau în judecată pentru acuzaţii de colectare ilegală de informaţii între 1991 şi 2011.

Într-o declaraţie scrisă de martor de 50 de pagini şi în timpul interogatoriului, Harry a declarat că presa are mâinile „pătate de sânge”, i-a distrus adolescenţa, i-a ruinat relaţiile cu prietenii şi prietenele şi a semănat paranoia şi neîncredere încă din 1996, când era elev.

Furia sa faţă de sugestiile că mama sa, prinţesa Diana, a fost victima unui flagrant telefonic înainte de moartea ei în 1997 a fost, de asemenea, clară.

„Am experimentat ostilitatea din partea presei de când m-am născut”, a spus el, numind acest comportament „josnic”.

Harry, primul membru regal britanic de rang înalt care a depus mărturie în ultimii 130 de ani, a părut relaxat, dar a vorbit cu fermitate, în timp ce Green l-a interogat în detaliu cu privire la 33 de articole de ziar, ale căror detalii Harry susţine că au fost obţinute în mod ilegal.

În mai multe rânduri, Green a descris acuzaţiile prinţului drept „speculaţii”.

Harry şi soţia sa Meghan s-au retras din funcţiile regale în 2020, intruziunea presei fiind citată ca un factor-cheie în decizia lor de a se muta în Statele Unite.

De atunci, ei au întrerupt cooperarea cu cele mai mari tabloide britanice, pe multe dintre acestea dându-le în judecată.

Unele dintre tabloide au avut o reacţie cinică la prestaţia lui Harry în instanţă.

„Harry trebuie să fi tânjit după îmbrăţişarea schmalţoasă a lui Oprah!”, titra pe prima pagină Daily Mail, o referire la interviul acordat de cuplu în 2021 lui Oprah Winfrey.

MGN, deţinută acum de Reach, a recunoscut anterior că titlurile sale au fost implicate în pirateria telefonică, soluţionând peste 600 de reclamaţii, dar Green a declarat că nu există nicio dovadă că Harry ar fi fost vreodată o victimă.

El a susţinut că unele dintre informaţiile personale au provenit de la sau au fost oferite cu acordul unor consilieri de rang înalt de la Palatul Buckingham.

Cu toate acestea, Harry şi ceilalţi reclamanţi susţin, în timpul procesului de şapte săptămâni, că editorii şi directorii de rang înalt de la MGN ştiau şi au aprobat comportamentul ilicit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici